[...] który występuje w produktach przetworzonych, oraz alkoholu. Nie wrzuciłeś pełnego jadłospisu więc ciężko odnieść się do Twojego odżywiania. Jest jeszcze kwestia tego co jadłeś przed badaniami, ogólnie to co i ile godzin przed wykonaniem badań zjemy ma duży wpływ na obraz wyników badań, dlatego też należałoby te badania powtórzyć.
[...] jagody, zawierają cenne witaminy, minerały, a także przeciwutleniacze, które pomagają utrzymać nasze zdrowie oraz samopoczucie w dobrej kondycji. Nie ma dokładnych danych, ile zawierają witamin oraz minerałów, gdyż nie da się tego jednoznacznie określić. Wiele zależy pewnie od naturalnego pochodzenia produktu, jakości jagód czy nawet pogody w [...]
Okres budowania masy mięśniowej wbrew pozorom nie jest prosty. Jest to bardzo złożony i trudny okres, który powinien zostać dobrze przemyślany. Niestety, zarówno redukcja, jak i masa nie przychodzi szybko. Budując masę mięśniową, po pierwsze powinniśmy zadbać o odpowiedni bodziec dla wzrostu mięśni w postaci treningu. Kolejną kwestią jest dobra [...]
[...] zakupienia X lat temu komputera jako znaczące koszty) – większość ludzi woli powielać mity, obiegowe opinie i zwykłe kłamstwa na temat redukcji tkanki tłuszczowej. Omówię, o ile tylko się da skrótowo, najważniejsze opinie i twierdzenia nie mające, podstaw naukowych. Wiedza to podstawa Niektóre z zawartych tu informacji wymagają dalszej pracy [...]
Witam serdecznie. Proszę o pomoc w ocenie postępów i aktualnego BF. Wszystkie moje wymiary można znaleźć tutaj: http://potreningu.pl/profile/iamcienias Najważniejsze: Płeć: M Wzrost: 186, Waga: 90 Wiek: 26 BF: aktualny szacuję na około 23/25%, ale w razie czego skorygujcie Na zdjęciu załączam mój wygląd 25.10.17 ( pierwszy raz na siłownię [...]
[...] są straszne... Już zwykłe cukierki typu "landrynki" dostarczają mniej cukru. Taką landrynkę długo się ssie, a rodzynki wchodzą garściami. Wiem, bo kiedyś do czytania brałam sobie zawsze miseczkę mieszanki migdały plus rodzynki, później już tylko rodzynki, potem żurawinę. Jak podliczyłam ile tego wsuwałam to kalorycznie dobry schabowy wychodził.
W Internecie zwykle masz do czynienia ze skrajnościami. Niestety w życiu zjawiska niezwykle rzadko mają charakter zero-jedynkowy, bez odcieni szarości, bez zróżnicowania i bez przyjęcia pewnej skali. To znaczy, nie można definitywnie określić, iż cukier jest trucizną, bez podania, w jakiej ilości jest codziennie zjadany, bez określenia czy dana [...]
Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.
[...] bo zawiera jakieś wartości odżywcze, ale tłumaczenie sobie "mięsko + bułeczka ziarnista + sałatka = zdrowe", no nie do końca... W ogóle kwestia sosów też kontrowersyjna, ile tam dodatkowego cukru się dorzuca. Jak tak się bliżej przyjrzeć, to można dojść do wniosku, że to w dużej mierze tłuszcz + cukier. Niezbyt dobre połączenie. O ile sam [...]
[...] zawsze będę mógł pójść na trening - wtedy dłuższa sesja na siłce, więcej serii na worku czy skakance), basen 1x w tygodniu. Jak widać jest dosyć spartańsko (a może i nie, ile osób, tyle głosów). Planuję w pierwszym cyklu wrzucić bieganie, w następnym siłownię, w kolejnym trening bokserski i na koniec pływanie. Nie wiem, może się uda. Do [...]
[...] na diecie, a nawet osoby, które z powyższymi nie mają nic wspólnego, prowadzą konwencjonalną dietę. Jednak na pewno każdemu z nas pojęcie to obiło się o uszy. Jednakże na ile indeks glikemiczny może mieć przełożenie na naszą dietę, stan naszej sylwetki oraz zdrowia? Indeks glikemiczny Indeks lub wskaźnik glikemiczny w skrócie IG/GI jest [...]
[...] pas jak byl tak jest. Waze 87kg, mam 181cm wzrostu i jrdyny tluszcz jaki sie odklada , odklada sie na brzuchi, troche na cyckach. Trenuje w tyg 5x crossfit, jak mam czas i sile to biegam. Chcialbym sie dopytac o jakies rady , ciezko mi trzymac jakiekolwiek kalorie i wliczac cokolwiek bo jest to dla mnie meczarnia straszna, odrazu z miejsca [...]
[...] to, że jak zjesz kaszę o niskiej jakości białka to te białko nie zostanie w ogóle wykorzystane. Zostanie, ale tylko jakiś odpowiednio mniejszy procent - w zależności od tego ile w sumie miligramów danych aminokwasów zostanie ogólnie dostarczone w pożywieniu i na jaką ilość syntezy endogennej białka to wystarczy. Mięso i produkty zwierzęce mają [...]
[...] na diecie, a nawet osoby, które z powyższymi nie mają nic wspólnego, prowadzą konwencjonalną dietę. Jednak na pewno każdemu z nas pojęcie to obiło się o uszy. Jednakże na ile indeks glikemiczny może mieć przełożenie na naszą dietę, stan naszej sylwetki oraz zdrowia? Indeks glikemiczny Indeks lub wskaźnik glikemiczny w skrócie IG/GI jest [...]
Ciasteczka to kolejne dobrodziejstwo, którego zazwyczaj wystrzegamy się na diecie, bo przecież tuczą, mają zbyt dużo cukru, ale też tłuszczu. Dlatego najlepiej wrzucić je na nietykalną półkę „słodycze”. Ale czy aby na pewno nie ma takich słodkości, które mogłyby pojawić się w naszej codziennej diecie? Tak się składa, że jednak są. Poniżej [...]
Praktycznie od zawsze, zarówno pomiędzy specjalistami do spraw żywienia, jak i również wśród zwykłych ludzi, wynikają spory dotyczące tego, co należy jeść, a czego należy unikać, aby lepiej wyglądać i zdrowiej żyć. Co do niektórych produktów nie możemy jednoznacznie stwierdzić, że są dobre lub złe, ze względu na podzielone opinie, jak również [...]
Sporo osób bez niego nie wyobraża sobie wielu dań. Dzięki domowemu sosowi chrzanowemu nasze dania nabierają wyrazistości, ale też pięknego aromatu. Czy w dobie super produktów można znaleźć kupny chrzan z dobrym składem? Bo przecież nie każdy z nas cierpi na nadmiar czasu i ma możliwość robienia go w domu. Zatem poniżej zestawienie najczęściej [...]
[...] tłuszczu (w tym 1,0 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 15 g węglowodanów (w tym 8 g cukrów) 0,18 g soli Plusy: przejrzysty skład, budyń ten nie zawiera cukru, więc słodzimy, ile chcemy. Minusy: produkt mimo swojej ogólnej dostępność, rzadko jest widywany na półkach. Dr. Oetker Słodka chwila, budyń o smaku czekoladowym Skład: cukier, skrobie [...]
Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]
Aktualizacja 02 stycznia 2024 Redukcja tkanki tłuszczowej to moment, w którym dochodzi do testu naszej silnej woli trzymania diety, jak i wytrzymałości pod kątem uczęszczania na treningi, pomimo braku sił czy też chęci. Treningi wysokiej intensywności, restrykcje kaloryczne, wszelkie pokusy czyhające na nas dookoła sprawiają, że czasem trudno [...]